Click to order
Ostoskorisi
Total: 
Hintaan ei sisälly arvonlisäveroa!
Nimi ja sukunimi
sähköpostiosoite
Puhelinnumero
Huom! Kaikkiin hintoihin lisätään alv. 24 %
Koronakriisi Venäjällä:
Mitä naapurimaassa nyt tapahtuu
ja mitä meidän kannattaa tehdä?
By Elizaveta Grigoreva, markkinointipäälikkö
on May 2nd, 2020
Tiedoksesi: Venäjän TE-toimiston mukaan työttömyyspäiväraha Venäjällä on euroiksi muutettuna 19-146 euroa per… kuukausi!

Suosituimmat hakusanat venäläisen Yandex- hakukoneen mukaan ovat nyt "kotona lähtemättä ulos". Venäläiset opettelevat tekemään etätöitä ja ratkaisemaan ongelmia eristyksessä tai karanteenissa.Hygienia on myös tärkeää, tästäkin kysytään paljon:
Tekemistä ja harrastuksia
Ihmisillä on enemmän vapaa-aikaa kuin koskaan ja monet etsivät nyt uusia harrastuksia ja ideoita vapaa-ajan viettoon kotona. Tilanne on monelle aivan uusi ja neuvoja ajankäyttöön kaivataan:

Levottomuus
Uutiset ja oikea tieto taudista kiinnostavat. Ihmiset etsivät myös neuvoa ahdistuksen hoitamiseen ja mielenrauhan säilyttämiseen kriisin keskellä. Halutaan myös tietää, milloin tilanne paranee ja kriisi päättyy.

Työttömyys ja lomautus
Venäjällä on nyt noin sama juttu kuin Suomessa, yritystoiminta on keskeytyksissä ja monet yritykset lopetettavat toimintansa kokonaan. Noin 30% työntekijöistä on nyt lomautettuna tai työttömänä, minkä johdosta netistä etsitään informaatiota lomautuksesta ja tuesta. Työpaikkoja ei etsitä niin aktiivisesti kuin aikaisemmin, mikä tarkoittaa etteivät ihmiset usko töitä olevan tarjolla. Ja se on ihan totta.

Työttömyys ja rahattomuus
Venäjän TE-toimiston mukaan työttömyyspäiväraha Venäjällä on euroiksi muutettuna 19-146 euroa per… kuukausi!

Kyllä. Tilanne näyttää samalta kuin Suomessa, mutta minun mielestäni eroja on runsaasti. Valtion tuen suuruudessa on suurin ero ja siitä syöttömyyspäiväraha on paras esimerkki, Venäjällä se on euroiksi muutettuna 19-146 euroa … kuukaudessa! Lomautetuille ei makseta mitään. Asumistuesta ei ole koskaan kuultukaan. Kyllä - Venäjällä kaikki on halvempaa mutta lasketaanpa.

Esimerkiksi jos nyt asuisin taas Pietarissa ja joutuisin lomautetuksi vaikkapa korkeimmalla tuella eli 146 €/kk. Minulla ei ole lapsia ja on oma huoneisto (55 m2) keskustasta kaukana eli halvalla alueella. Käytän vettä ja sähköä säästeliäästi, leikkaan itse hiukset ja teen manikyyrin. Välttämättömiä menoja kuitenkin on, ne laskettuna yhdelle kuukaudelle :

Vastikkeet 80 €

Sähkö 20 €

Vesi 8 €

Autovero 30 €

Vakuutukset 20 €

Internet ja TV 15 €

Puhelin 5 €

Yht. 178 €

Velkaa on kertynyt jo 32 € vaikka en ole syönyt vielä tässä kuukaudessa mitään! Entä jos sairastun tai tarvitsen vaateita tai jalkineita? Hyvä että minulla ei ole lapsia ja vanhempani ovat molemmat kunnossa.
Lapsesta tosin maksettaisiin lapsikorotusta 3000 rur = 36 € per kuukausi.

Tämä kaikki tarkoittaa, että voin selviytyä vain lainaamalla rahaa, mikä myöhemmin täytyy luonnollisesti maksaa takaisin. Lainan korko Venäjällä on keskimäärästä 15-18%.

Voin kertoa myöhemmin, miten herra presidentti &Co auttavat yrityksiä, mutta se on pitkä juttu ja toisen keskustelun teema. Varastoikaa vaan nenäliinat, itketään yhdessä.

Täytyy pitää mielessä myös että Venäjän valtiolla on tulossa kova rahatarve. Jos venäläisillä olisi mahdollisuus matkustaa ulkomaille myös heidän rahansakin menisivät ulkomaille- ulkomaisille hotelleille, ravintoloille, museoille, ALV ja muut verot kohdemaihin. Sen takia voi käydä niin, ettö valtio sallii matkustasinen vain kotimaassa. Siis raja kiinni. Tai vaikka raja olisikin auki mutta lento- ja junayhteyttä ei ole. Tai vaikka yhteys olisikin mutta lippu ulkomaille maksaisi 100 kertaa enemmän kuin kotimaassa. Näin se Venäjällä valitettavasti toimii - virallisesti saat matkustaa ulkomaille mutta tosielämässä se on mahdotonta....

Mitä lähitulevaisuudessa?
...Tästä syystä olen sitä mieltä, että jos joku "ekspertti" kertoo että venäläiset ryhtyvät matkustamaan joukoittain ja heti kun rajat avataan, niin hän on hullu/optimisti tai huijari. Viivästynyttä kysyntä on kyllä olemassa, mutta se ei näy heti, vaan vasta vuoden lopussa tai jopa ensi vuonna. Mielestäni tilanne paranee vasta ensi vuonna edellyttäen, että tautitilanne on sama kun nyt eikä tule uusia tartuntoja, rajoituksia ja kriisiä. Tällä hetkellä tilanne Venäjällä vielä pahenee jonkin aikaa ennen kuin tapahtuu käänne parempaan.

Kun rajat avataan Suomeen matkustaa pietarilaisia, karjalaisia, viipurilaisia jne, mutta varmasti vähemmän kuin ennen koronakriisiä. Turisteja muilta Venäjän alueilta ei kannattaa odottaa. Pietarilaiset tykkäävät Suomesta kovasti ja odottavat rajan avaamista, mutta hekin rahapulassa ovat. Monilla ei ole voimassa olevia viisumia, viisumikeskus on nyt toistaiseksi kiini ja kun se avataan käsittelyaika voi olla 3-5 viikkoa.

Mitä tehdään?
Mutta se kaikki ei suinkaan tarkoita, etteikö Venäjä olisi meille enää tärkeä markkina-alue. Siksi tämä hiljaisempi aika kannattaa käyttää järkevästi ja valmistautua kriisin jälkeiseen aikaan laittamalla markkinointi kuntoon.

Minun tarjoama ratkaisu on Vkontakte mainos->kohderyhmän kerääminen halvalla->uudelleenmarkkinointi kun tilanne parannee.

SoMe markkinointi Vkontaktessa on nyt todella halpaa. Vkontakten mainosten hinnoittelu perustuu huutokauppajärjestelmään ja juuri tällä hetkellä kilpailijoita on erittäin vähän johtuen juuri edellämainitusta yritysten huonosta taloudellisesta tilanteesta. Mainostamalla sivustolle saadaan kävijöitä, jotka kerätään VKontakte- ja/tai Facebook pikselin avulla kohderyhmäksi, joka oikeasti on kiinnostunut tuotteestasi ja palvelustasi. Kun koronakriisin päätyttyä ja Venäjän talous näyttää elpymisen merkkejä, voidaan potentiaalisille asiakkaille aloittaa somessa kohdennettu markkinointi joka todennäköisesti kääntyy myös myynniksi nopeasti ja pienemmillä kustannuksilla.

Huom! Venäläiset puhuvat edelleen huonosti englantia, heitä varten on oltava joko venäjänkielinen VK-ryhmä tai kotisivustoa, vähintään laskeutumissivu venäjäksi. Mikäli mainoksen linkki vie englanninkieliselle sivustolle, on se rahan tuhlausta. Nyt kun meillä matkailualan yrittäjillä on nyt enemmän aikaa, on juuri oikea hetki käyttää se nettisivujen päivittämiseen ja verkkomainontaan, alkuun pääsee pienelläkin sijoituksella. Aloita vaikka kauniista ja nykyaikaisesta yhden sivun sivustosta eli laskeutumissivusta.

Simppeli ratkaisu ky tarjoaa valmiita laskeutumissivujen mallipohjia, joille voimme laittaa kuvanne ja tietonne Venäjäksi käännettyinä. Katso esim. lomamökille/lomakylälle/kartanolle sopiva pohja:
http://simppeli-ratkaisu.fi/pohja1hotelli
Kiinnostuitko? Lähetä meille kuvat ja suomenkielinen teksti, saat kolmessa työpäivässä venäjänkielisen laskeutumissivun julkaisuvalmiina. Palvelun hinta vain 150 €+ALV. Lisähinnasta muitakin kieliversioita, esim. englanti, saksa tai ruotsi.

Mallipohja on tehty ilmaisella (ei vuosimaksua) ja helppokäyttöisellä kotisivukoneella. Halutessanne voitte siis myöhemmin helposti itsekin muokata esim hintatietoja ja vaihtaa kuvat , ja tämä tietysti ilmaiseksi.

Jos teillä jo on nykyaikainen sivusto, mutta ei venäjäkielistä versiota, on siihenkin simppeli ratkaisu laskeutumissivuston liittäminen sivustoon ali-domeeneja hyödyntämällä - nopeasti ja edullisesti! Tässä on hyvä meidän tekemä esimerkki http://100.sappee.fi/. Sivuston osoite on sappee.fi ja venäjänkielinen laskeutumissivu laitettu ali-domeenille 100.sappee.fi.

Jos tulee kysymyksiä tilanteessä tai tarvetta apuun, ottakaa minuun rohkeasti yhteyttä:

Nimeni on Elizaveta (Liza) Grigoreva.
Olen Suomessa asuva Venäläinen matkanjärjestäjä ja markkinoja.